write-a-sermon-alone

לכל ההורים וילדי בר / בת מצווה - דבר ראשון מזל-טוב !

האירוע בפתח ?
החלטתם לכתוב את הדרשה בעצמכם,
הרשו לי לחלוק אתכם מספר עצות לכתיבה נכונה:

כלל ראשון: חשוב מאוד לכתוב את הנאום בהלך הרוח ובאווירה המשפחתית, למה הכוונה?

לכל משפחה יש את הסגנון והמאפיינים הייחודיים לה – ישנן משפחות המעוניינות באירוע מכובד ויותר טקסי, ישנן משפחות המעוניינות באירוע חוויתי ורגשי וישנן משפחות המעוניינות בשילוב של שניהם, כתיבת הנאום צריכה לאפיין את הלך הרוח של האירוע ולהיכתב בהתאם לסגנון הרצוי.

מעבר לכך כתיבת הנאום אמורה לשקף ולהיכתב בסגנון המתאים לנואם !(נואם לא חייב להיות חתן הבר-מצווה אלא גם אב או אם שקוראים נאום לבנם ),

אחת  הסיבות שהביאו אותי לעסוק בתחום זה- הייתה הנוכחות שלי באירוע בר-מצווה של קרוב משפחה רחוק – אירוע מאוד מרשים עם מסכי וידאו ואומן בובות, אך הנאום של הנער לב ליבו של האירוע – נכתב בשפה גבוהה מידי – לא התאים לשפתו של הנער (שגם כך התרגש מגודל המעמד...) והתקשה לבטא את המילים הגבוהות  והקהל איבד ריכוז מאוד מהר...לא נעים ....
אם כך חשוב מאוד להתאים את כתיבת  הנאום לשפתו של הנואם ולהלך הרוח המשפחתי.

כלל שני – בכדי שהנאום יהיה מוצלח, חשוב שהוא יהיה מעניין !

בכדי לכתוב נאום מעניין אנחנו צריכים להבליט מאורעות מעניינים בחיי חתן בר-המצווה. לספר על כך שהוא הולך לבית הספר כל יום וצופה בטלוויזיה בשעות הערב- לא ירגש ולא יעניין את הקהל – כי אלו פעולות שגרתיות , אך אם נציין חוויות ומקרים לא שגרתיים בחיי חתן הבר-מצווה ואף חוויות שהוא חווה עם חלק מן המוזמנים בקהל : חברים ללימודים, דודים, הורים וכו' זה יעניין גם אותם הרבה יותר לשמוע על כך .

לדוגמא:  אם נציין שבמהלך הטיול השנתי בבית הספר הוא עזר למורה שכמעט החליקה  ונוסיף אולי קצת הומור " מה הוא לא יעשה בשביל ציון טוב בתושב"ע ..."  זה יראה הרבה יותר מעניין גם לנואם וגם לקהל.

אם כך, חשוב מאוד לכתוב על חוויות מעניינות ולא שגרתיות בחייו של הנואם.

עצות נוספות בהמשך
שיהיה בהצלחה ו...מזל-טוב !

הכותב: ירון בוני - קופירייטר וסטנדאפיסט הכותב דרשות לבר-מצווה - ירוניס